אני צמחונית מעל ל-6 שנים, לפני כ-5 חודשים שיניתי את התפריט הורדתי מוצרי חלב, ביצים, ודגים והתזונה שלי היום היא על בסיס הטבעונות, אני לא מהקיצונים, לא מחמירה-עדיין כשאני מרגישה שיש לי רצון עז לפיצה אז אני אוכל גבינה צהובה.....ביצים אומנם לא אוכלת , ויתרתי על חביתות וכו' ובכלל ארוחת בוקר בבתי קפה כבר לא מזמינה כי זה כבר לא תואם לתזונה שלי, תאמרו יש ביצים בעוגות ובלחמים ?נכון, פה אני כן אוכלת , אמרתי כבר שאני לא מהמחמירים...:-)
למדתי שאפשר להכין כל מיני מאכלים בקלות, במהירות, והם מזינים טעימים ולא מרגישה כלל שחסר לי דברי חלב או דגים....אז כשיש לי הצלחה גדולה במיוחד אני שמחה לשתף אתכם בה.
הנה מתכון לסלט תרד חם -
החומרים:
2 כוסות עלי תרד חתוכים
2 בצלים חתוכים לקוביות (בצל סגול או לבן מה שיש בבית)
פטריות פורטבלו או שמפיניון חתוכות (או כל סוג פטרייה שאהוב עליכם)
כוס עדשים מונבטים
חתיכה גדולה של טופו עם עשבי תיבול וצ'ילי חתוכים לקוביות יפות (ניתן להשיג בחנויות טבע)
אגוזי מלך
אגוזי ברזיל שבורים לשתי חתיכות
עגבניות שרי חתוכות לעיגולים יפים
2 כפות שמן זית
מעט מלח
2 קוביות שום קפוא
אפשר גם עלי בזיליקום טריים
ההכנה:
מחממים מחבת יציקה או מחבת כבדה אחרת מוסיפים 1 כף שמן זית ומאדים את הבצל 3 דקות, מוסיפים את עלי התרד והפטריות ומאדים עוד 3 דקות, מוסיפים את יתר המרכיבים ומאדים עוד 2 דקות עד שטועמים מעלי התרד ומרגישים שהם פריכים ומבושלים. מזליפים את כף שמן הזית הנוספת ומגישים בצלחת יפה.
מנה טעימה מאוד, מזינה מאוד ועשירה בחלבון וברזל.
בתאבון.
* עדשים מונבטות-
שמים עדשים ירוקות בכמות שבוחרים (אני שמה 2 כוסות ומקפיאה אחר כך חצי מהכמות המוכנה)
ממלאים מים עד 5 ס"מ מעל העדשים ומשרים ללילה.
בבוקר מסננים את המים במסננת ומניחים מעל קערה לספיגת יתר המים, מכסים במגבת ומניחים להנבטה למשך יומים ,חשוב להקפיד לערבב ולהזליף מעט מים 3 פעמים ביום, אני שומרת במקרר כדי שלא יעלו עובש וכדומה אך זה יכול לעכב את תהליך ההנבטה, כאשר יצא נבט קטן אז ניתן לאכול ללא בישול, אפשר להוסיף למרק ל-15 דקות בישול אחרונות, ככל שהנבט ארוך יותר כך יורדת רמת החלבון.
עדשים שחורות הן בטעם אגוזי - מומלץ מאוד לנסות.